An Evening In Volga River

Hello semua. Buat pe tu, berkira2 nak tidur dah ek? Tunggu dulu, baca entri dulu. hihi. Nak cerita sikit apa Fara buat hujung minggu yang panas ni. Wuhoo. Kali pertama rasanya Fara nak update pasal aktiviti luar yang Fara buat. Hehe. Cuma santai petang je dengan housemate Fara. Tadi kami picnic dekat dengan Volga River. 

Pernah dengar tak? Sungai terpanjang di benua Eropah, 3692 kilometer panjangnya. Sungai ni mengalir merentasi beberapa  buah bandar ( negeri) di Russia, dari centre Russia sampai Caspian Sea. Terima kasih Google. HEHE. Seronok jugak picnic sebab panas tapi angin kuat. Suhu sekarang 31 degree celcius. Memang berpeluh2 ketiak. Tadi picnic just bawak makanan ringan dengan fruits je. Bawak pancake, oranges dan bananas je.  Tu pun lupa nak snap gambar haha. Ohh, lupa. Kitorang beli aiskrim kat kedai dekat2 situ tapi tak abeskan pon sebab cepat sangat cair nya. 

Lepas makan kitorang turun dekat dengan river bank dan celup2 kaki dalam sungai tu. Air nya memang sejuk macam air batu. Sampai ke tulang rasanya, jari2 kaki abes merah2. Actually sungai nya tak macam sungai kat tempat kita, sungai ni macam pantai, siap ada ombak dan sangat  sungai nya ada pasir pantai lagi ( mungkin pasir tu dia saje letak kot) tapi orang2 dia memang suka berjemur kat situ. Boleh nampak la pakcik2 makcik2 tua berjemur pakai spender saje. Badan abes merah2 sebab kena matahari. Okay, nak share sikit lah gambar selfie masa picnic tadi. Haha. 



  

Gambar dari tempat Fara duduk

Gambar Volga River curi dari Google (cantik kan?)
  

sandal penuh pasir pantai lepas celup kaki dalam sungai

Oh ya, kalau kawan2 nak picnic macam ni, jangan lupa pakai sunblock tau. Tapi macam Fara, Fara tak suka losyen sunblock tu sebab melekit, jadi Fara cuma pakai moisturizer dan foundation yang ada SPF kat dalam  dia. Kalau tak pakai nanti gelap la kulit wajah kawan2. Tak shomel nanti, berbelang2 muka. Ok, terima kasih bye