Puasa 19 Jam Sehari

Hi, Assalamualaikum semua, tak sangka besok dah masuk 1 Ramadhan kan. Korang ada buat apa2 persediaan tak nak menghadapi bulan puasa ni, macam Fara tadi dah buat persediaan dari segi makanan lah. Hehe. Dasar kuat makan. Di samping tu, nak try ubah diri jadi lebih baik, Inshaallah mana tau boleh kekal jadi hamba yang taat. 

Nak cita sikit lah apa beza puasa kat sini dengan kat tanah air. Okay, sini yang paling obvious adalah duration puasa almost 19 jam. Huhuhu. Ni ha table waktu solat kat sini, korang leh tengok sini Subuh pukul 1.33 pagi dan maghrib pukul 8.07 malam. Dalam 18 jam setengah lah puasa. Kalau kat Malaysia lebih kurang 14 jam je puasa. Lagi mencabar lah kot, tapi takpa, apa guna lemak2 yang tersimpan tu kalau setakat puasa 19 jam pon takleh handle. Teehee. Malas tulis panjang2, selamat berpuasa semua kawan2, semoga amal kita diterima oleh Nya :-) ***sorry table bawah tak center, takleh adjust dah try.




Prayer Schedule June / 2015
DateDayFajrSunriseDhuhrAsrMaghribIsha
16Tue1:333:5712:034:208:0710:18
17Wed1:333:5712:034:208:0810:19
18Thu1:333:5712:034:208:0810:19
19Fri1:333:5712:034:218:0910:19
20Sat1:333:5712:044:218:0910:20
21Sun1:343:5812:044:218:0910:20
22Mon1:343:5812:044:218:0910:20